علیرضا سلطانشاهی
مدخل
کتاب ایرانهراسی چند وقتی است که به بازار نشر عرضه شده. شاید مترجم محترم و ناشر آن این تصور را کردهاند که کتاب از مواضع جمهوری اسلامی دفاع میکند و چون به سیاستهای خشن سران رژیم صهیونیستی حمله میکند امتیاز نشر در فضای مطالعاتی جمهوری اسلامی ایران را به دست میآورد.
در حالی که محتوای کتاب با سموم داخل آن مضرتر از کتابهایی است که به صراحت در مخالفت با نظام جمهوری اسلامی مطالبی را بیان کردهاند. این اثر با آشفتگی بسیار زیادش در انتقال مطلب و ساختار بسیار نامعقولاش در تدوین مطالب، به صورت تلویحی، خواستار تمکین ایران به خواستهای رژیم صهیونیستی است و این نشانگر آن است که دشمن از تمام ابزار و زبانها در بیان خواست و مطالبه مطلوب خود استفاده میکند.
البته عدم ترجمه و نشر این دست آثار و جلوگیری از مطالعه آن قصد این مقال نیست. اتفاقاً کتابها و مطالب بسیار مسمومتری باید با آگاهی و مراقبت مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد که هم شگرد دشمن آشکار شود و هم جامعه علمی و دانشگاهی راه برخورد با دشمن را پس از شناخت دقیق آن کاوش نمایند. مهم مراقبت و مدیریت این مسیر است که آگاهانه وارد فضای جنگ علمی شویم تا سم در پیکره علمی ما اثر نکند.
از همین رو آشنایی با آثار و آرای بسیاری از متفکران اشغالگر به ویژه از سوی مراکز علمی خاص در ایران از اهم واجبات و مقدمات یک هماورد همهجانبه با صهیونیسم است و شایسته نیست که در مقابل تعداد زیادی مراکز و محافل ایرانشناسی، شیعهشناسی، شرقشناسی در اسراییل، جمهوری اسلامی چه در سطح دولتی و چه غیر دولتی، مراکزی برای شناخت یهود، صهیونیسم و اسراییل نداشته باشد و حتی از بورس چند دانشجو برای فراگیری زبان و ادبیات عبری در دانشگاههای صاحب کرسی اروپایی نیز غافل بماند. بگذریم از اینکه آموزش مفاهیم صهیونیسم با ابعاد و خطر آن برای دین و دنیای ما هم در سطح مدارس و کتب درسی و هم در دانشگاههای دولتی و آزاد با اوضاع اسفباری مواجه است. شاید اهل خرد، تفکر و اقدامی کنند.