محمدعلی افضلی

تطهیر عناصر مطرود و منحرف یکی از حربه‌های قدیمی جریان‌های تحریف برای وارونه‌نمایی واقعیت‌های تاریخی و عوض کردن جای «جلاد و شهید» است. یکی از این عناصر، که از جانب طیف‌های انحرافی و تحریف‌گر تاریخ مورد توجه بوده، سید محمدکاظم شریعتمداری است. فردی که در عین وابستگی و دل‌بستگی به رژیم پهلوی خود را در کسوت انقلابی‌گری جا زده بود و در مقاطع حساس نهضت به کارشکنی‌های مرموز و خیانت به آرمان‌های ملت ایران دست می‌زد. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در وقایع مختلف چهره حقیقی او آشکار گردید و دادگاه تاریخ نیز محکومیت وی را ثابت کرد.

تاریخ ادامه دارد و تحریف‌گران تاریخ نیز به عنوان وکلای مدافع شریعتمداری‌ها همچنان مشغول قلم‌گردانی هستند و تلاش بی‌فایده‌ای برای تبرئه وی می‌کنند. یادداشت‌های دنباله‌دار عبدالرحیم اباذری که از ۱۴فروردین۱۴۰۱ آغاز شد، خواسته یا ناخواسته، دانسته یا نادانسته در همین راستا تحلیل می‌شود. اباذری در این یادداشت بخشی از کتاب شریعتمداری در دادگاه تاریخ نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی را گزینش کرد و با ارایه مطالبی تحریف‌آمیز برای تخطئه آن قلم‌فرسایی نمود.

پس از انتشار یادداشت اول عبدالرحیم اباذری، محمدعلی ایازی نیز سخن تحریف‌آمیز و غیرواقعی دیگری در تأیید مطالب اباذری منتشر کرد که بنیاد تاریخ‌پژوهی به هر دو آن مطالب پاسخ داد و پس از انتشار این پاسخ، عبدالرحیم اباذری در کانال تلگرامی شخصی‌اش جوابیه‌ای به آن پاسخ منتشر کرد و بنیاد تاریخ‌پژوهی به آن جوابیه نیز پاسخ داد.

گفتنی است پاسخ تفصیلی به یادداشت‌های اباذری و ایازی پیش از این در پایگاه رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی درج شد اما نظر به اهمیت صیانت از حافظه تاریخی ملت و ثبت حقایق تاریخی، این گفت‌وگوی مکتوب علمی در فصلنامه تخصصی پانزده خرداد نیز منتشر می‌گردد.

نسخه کامل PDF

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *