اطلاعیه دفتر امام خمینی در مورد نکات مورد توجه به هنگام مراجعه به این دفتر
دفتر امام خمینی طی اطلاعیه ای به اطلاع همه هم میهنان رساند که لازم است به هنگام مراجعه به این دفتر یا مکاتبه با آن بدانند که دفتر امام حق هیچ گونه توصیه و سفارشی را ندارد. (کی۱۵/۵، ص ۳)
متن اطلاعیه دفتر امام خمینی به شرح زیر است:
بسمه تعالی
برای چندمین بار به اطلاع عموم هم میهنان می رساند در مراجعه به دفتر امام و تلگراف هایی که مخابره می کنند و برنامه هایی که می نویسند متوجه این نکات باشند.
۱- به دستور امام دفتر حق هیچگونه توصیه و سفارش به ادارات و بخش های خصوصی را ندارد از این رو نمی توانیم به درخواست و توقع مراجعین محترم که درخواست توصیه و سفارشی به ادارات و غیره را دارند پاسخ مثبت دهیم و از پاسخ دادن به نامه و تلگراف هایی هم که متضمن شکایات شخصی یا اداری و یا خانواده ای است معذوریم و به همین جهت به این گونه تلگرافات و نامه ها چه پستی و چه غیرپستی پاسخ داده نخواهد شد.
۲- برای رفع نیازمندی های عمومی، مراکز و کمیته هایی مانند کمیته امداد، کمیته پزشکی و صندوق های وام بی بهره و قرض الحسنه و غیره در مرکز و شهرستان ها تشکیل شده که به مشکلات و گرفتاری های مردم رسیدگی کند از این رو بهتر است مراجعین محترم قبل از اینکه به قم بیایند و راهی دفتر امام شوند و به همان مراکز مراجعه نموده و رفع نیازمندی خود را از طریق آنها بکنند زیرا در صورت مراجعه این افراد به قم ما ناچاریم آنها را به همان مراکز ارجاع دهیم.
۳- مراجعین محترمی که از ادارات و یا افراد و یا مؤسسات دیگر شکایت دارند باید از طریق دادگستری و مقامات مسئول دیگر اقدام نمایند زیرا گذشته از اینکه دفتر رسمیتی برای رسیدگی به کارهای اداری ندارد و موجب اختلال نظم در ادارات و کار آنها و ایجاد رکود تبعیضی در پیشرفت کار و خلاصه ایجاد دولت در دولت می شود از این رو مراجعین محترم که شکایتی دارند لازم است مستقیماً به همان ادارات مراجعه کنند و ادارات قم موظفند به کارهای مردم رسیدگی نموده و وظیفه و مسئولیتی را که از نظر اجتماعی به عهده دارند به نحو احسن انجام دهند. قم – دفتر امام خمینی – ۱۴ مرداد ۱۳۵۸
مشخص شدن نمایندگان همه استان ها به غیر از تهران
نتایج آراء همه استان ها به غیر از تهران مشخص شد و مردم نمایندگان خود را به مجلس خبرگان قانون اساسی فرستادند. در این انتخابات گروه های چپ و غیر مذهبی مورد انتخاب مردم واقع نشدند و لذا نماینده ای از این گروه ها به مجلس راه نیافت. (بام ۱۵/۵، ص ۲+۸)
اسامی نمایندگان استانهای کشور برای مجلس خبرگان قانون اساسی به این شرح است:
استان لرستان
سیدحسین طاهری خرم آبادی با ۲۱۷۱۸۲ رأی و محمدباقر طباطبایی با ۲۱۲۳۶۴ رأی.
استان مرکزی
آیت الله حاج مرتضی حائری با ۳۹۳۶۸۰ رأی و حجت الاسلام لطف الله صافی با ۲۵۹۸۹۵ رأی.
استان زنجان
حاج شیخ هادی باریک بین با ۲۰۶۹۳۳ رأی و حاج سیداسمعیل موسوی زنجانی با ۲۰۴۴۶۱ رأی
استان همدان
آیت الله سیداسدالله مدنی با ۳۳۹۵۷۰ رأی و سیدکاظم اکرمی با ۲۸۲۰۲۱ رأی
استان آذربایجان غربی
حجت الاسلام سید علی اکبر قرشی با ۱۵۲۴۲۸ رأی، حجت الاسلام محمد فوزی با ۱۱۷۶۶۹ رأی و عبدالرحمن قاسملو با ۱۱۳۷۷۳ رأی.
استان سمنان
شیخ ابوالقاسم خزعلی با ۱۰۷۳۱۱ رأی
استان بوشهر
سیدمحمدحسن نبوی با ۷۴۳۸۹ رأی.
استان فارس
آیت الله سیدعبدالحسین دستغیب با ۵۴۵۳۲۹ رأی، آیت الله حاج ناصر شیرازی با ۵۱۸۱۴۹ رأی و آیت الله حاج شیخ عبدالرحیم ربانی با ۴۰۳۵۰۸ رأی و حجت الاسلام سید منیر الدین هاشمی با ۲۹۳۷۱۱ رأی.
استان کردستان
شیخ حسین علی رحمانی با ۳۵۲۶۴ رأی و حجت الاسلام جواد فاتحی با ۲۴۳۹۳ رأی.
استان کرمانشاهان
حجت الاسلام شیخ محمد یزدی با ۱۰۴۷۲۳ رأی و حجت الاسلام سید موسی موسوی با ۴۹۱۱۱ رأی.
استان یزد
آیت الله محمد صدوقی با ۱۴۳۶۷۰ رأی.
استان بویر احمد و کهگیلویه
حاج شیخ محمدتقی بشارت با ۳۶۸۶۹ رأی.
استان هرمزگان
حجت الاسلام حاج میرزا محمد انواری با ۷۲۰۵۴ رأی.
استان گیلان
حجت الاسلام محمدمهدی ربانی رانکوهی با ۲۱۶۵۲۵ رأی. دکتر سیدعبداله ضیائی با ۲۰۷۶۲۸ رأی و دکتر حسن عضدی با ۱۵۹۳۹۷ رأی
استان سیستان و بلوچستان
مولوی عبدالعزیز ملازاده با ۱۴۰۷۷۰ رأی و حمیداله میرمرادزهی با ۱۳۳۱۲۳ رأی
اقلیت مذهبی ارامنه
هرایر خالاتیان با ۸۲۸۸ رأی
استان کرمان
حجت الاسلام محمدجواد حجتی کرمانی با ۲۱۱۵۸۹ رأی و حجت الاسلام دکتر محمدجواد باهنر ۲۰۵۷۵۶ رأی.
استان ایلام
شیخ عبدالرحمن حیدری با ۴۰۹۶۱ رأی
اقلیت مذهبی کلیمی
دکتر عزیز دانش راد با ۸۹۳۷ رأی
استان خراسان
دکتر محمود روحانی با ۹۴۹۹۲۳ رأی، شیخ ابوالحسن مقدسی (تهرانی) با ۹۴۰۲۷۵ رأی، حجت الاسلام آقامیرزاعلی فلسفی تنکابنی با ۹۰۶۸۸۸ رأی. استاد جلال الدین فارسی با ۶۶۰۰۰۱ رأی. حجت الاسلام سیدمحمد حسینی خامنه ای با ۹۴۰۹۵۸ رأی و حجت الاسلام علی مرادخانی ارنگه (تهران) با ۵۹۹۶۳۹ رأی.
اقلیت مذهبی زرتشتی
موبد رستم شهزادی با ۲۰۹۰ رأی
استان مازندران
حجت الاسلام سیدعبدالکریم هاشمی نژاد با ۵۳۵۸۲۶ رأی. حجت الاسلام عبداله جوادی آملی با ۴۵۰۱۷۳ رأی. حجت الاسلام سید جعفر کریمی دیوکلاهی با ۳۵۲۵۳۶ رأی. حجت الاسلام حبیب اله طاهری با ۳۴۱۰۸۹ رأی و دکتر علی قائمی امیری با ۲۲۴۵۰۷ رأی.
استان اصفهان
آیت الله سید جلال طاهری ۷۸۷۶۷۸. سید اکبر پرورش ۷۱۰۷۲۶. آیت الله حاج آقا حسین خادمی ۵۸۵۳۰۲. دکتر سیدحسن آیت ۴۷۹۸۱۸
استان خوزستان
سیدمحمد کیاوش با ۲۱۱۴۷۷ رأی. آیت الله شیخ محمد کرمی با ۳۹۷۶۵۵ رأی. حجت الاسلام سیدمحمدعلی موسوی جزایری با ۳۱۲۱۳۸ رأی و محمد رشیدیان با ۲۷۳۲۸۹ رأی.
آذربایجان شرقی
۱- حجت الاسلام جعفر سبحانی (۷۸۶۵۸۶ رأی)
۲- میرمحمدعلی انگجی (۵۸۰۸۵۴ رأی)
۳- جعفر افروغ (مشهور به حجت الاسلام اشراقی) با ۵۶۰۷۹۳ رأی.
۴- مهندس رحمت الله مقدم مراغه ای با ۴۵۸۳۳۳ رأی.
۵- سیدابوالفضل سیدریحانی (مشهور به سیدابوالفضل موسوی) (۴۲۶۶۲۳ رأی)
۶- آقای علی اکبر مشکینی ۴۳۱۲۶۲ رأی
چهارمحال و بختیاری
۱- سیداحمد نوربخش با (۲۹۷۰۸ رأی)
اقلیت های آشوری و کلدانی
آقای سرگن بیت اوشانا با ۵۱۵۹ رأی
سخنان دکتر ابراهیم یزدی درباره پیام کارتر به امام در دی ماه ۱۳۵۷ و پاسخ امام به وی
دکتر ابراهیم یزدی امشب در زمین چمن کا خ سعدآباد در سخنانی از پیام کارتر به امام خمینی و پاسخ امام به او سخن گفت. کارتر در ۱۹ دی ماه ۱۳۵۷ از امام خمینی درخواست کرده بود که از دولت بختیار حمایت کنند و اگر از دولت بختیار حمایت نشود در ایران حمام خون به راه خواهد افتاد. امام خمینی در پاسخ به وی گفته بودند: « راجع به دولت بختیار شما سفارش می کنید که ما برخلاف قوانین خود عمل کنیم و بر فرض که من چنین خطایی بکنم ملت ما حاضر نخواهد بود. ملت ما این همه مصیبت کشید، این همه خون داد برای اینکه از زیر بار رژیم سلطنتی و رژیم پهلوی خارج شود. ملت حاضر نیست که تمام خون ها به هدر رود و شاه به سلطنت باقی باشد و یا برود و بدتر از اول برگردد نه حاضر است که شورای سلطنت را قبول کند و آن هم مخالف قانون اساسی است. و اما قضیه اینکه آرامش باشد ما همیشه می خواهیم مملکت آرام باشد و مردم با آرامش زندگی کنند اما به دست آوردن آرامش با وجود شاه امکان ندارد.» (اط۱۵/۵، ص۲)