روزشمار انقلاب اسلامی
چهارشنبه ـ ۶دی ماه ۱۳۵۷
– صبح امروز عده كثيري از مردم تهران به منظور شركت در مراسم تشييع جنازه شهيد استاد نجاتاللهي به سمت بيمارستان هزارتختخوابي حركت و سپس در محوطه بيمارستان اجتماع كردند. در اين اجتماع ابتدا آقاي طالقاني و سپس چند تن از استادان سخنراني كردند و در ساعت ۱۱ مراسم تشييع جنازه شهيدان نجاتاللهي و مسعود دهقاني- اين شخص در تظاهراتي كه در روز گذشته (۵/۱۰/۵۷) در شاهي (قائمشهر) برپا شده بود مجروح گرديد و پس از آن كه به منظور معالجه به تهران اعزام شد به شهادت رسيد- شروع گرديد. بنابر گزارش نشريه اخبار جنبش اسلامي در ساعت ۱۳ هنگامي كه مردم به همراه آمبولانس حمل جنازهها به ميدان ۲۴اسفند (ميدان انقلاب) ميرسند، سربازان به سوي آنها تيراندازي ميكنند كه درگيري حدود يك ساعت ادامه پيدا ميكند. در اين درگيري ۶ نفر شهيد و ۲۹ نفر مجروح شدند. خبرگزاري رويتر در گزارش خود با اشاره به حوادث تهران اعلام كرد كه حداقل ۵ نفر كشته شدهاند. روزنامه كيهان در گزارشي كه در تاريخ ۲۶/۱۰/۵۷ به چاپ رساند اعلام كرد كه بر اثر تيراندازي مأموران يك نفر به نام حسين قشقائي نويسنده و هنرمند تئاترنويس به شهادت رسيد.
– صبح امروز جنازه يكي از مجروحان تظاهرات روز گذشته رودسر كه در بيمارستان به شهادت رسيده بود، با شركت جمعي حدود ۲ هزار نفر از مردم اين شهر تشييع و به خاك سپرده شد. اين عده پس از بازگشت از گورستان اقدام به برپايي تظاهرات كردند و شيشههاي چند ساختمان اداري را شكستند. بنابر گزارش نشريه اخبار جنبش اسلامي، در اين تظاهرات مأموران به سوي مردم آتش گشودند كه در نتيجه ۴ نفر به شهادت رسيدند.
– امام خميني در پيامي به ملت ايران روز ۲۹ماه محرم را كه مصادف با حادثه ۱۹دي۱۳۵۶ بود عزاي عمومي اعلام كردند. ايشان با اشاره به اين كه در اين سال تمام وقت آنها صرف فاتحه و عزاي ملي شده فرمودند در صورت بقاي شاه در مقام مغضوب وضع همين است. همچنين امام در اين پيام شش مورد را با مردم در ميان گذاشتند تا به آنها عمل نمايند: حمايت از تحصن پزشكان و روحانيان مشهد، حمايت از اعتصابات شركت نفت، درخواست از مردم براي حمايت از اعتصابكنندگان، پناه دادن به سربازان فراري، كفاف نفت و گاز براي مصارف داخلي و اهمال و توطئه دولت براي نشان دادن كمبود سوخت و پايداري تا سقوط نظام شاهنشاهي.
– بعد از ظهر امروز شماري از مردم قزوين به منظور برگزاري مراسم بزرگداشت شهيد استاد نجاتاللهي در مسجد شاه اجتماع و پس از آن، جمعي حدود ۴ هزار نفر هنگام خروج از مسجد عليه رژيم تظاهرات كردند. عدهاي از تظاهركنندگان يك مغازه مشروبفروشي، دو سينما و… را آتش زدند. نشريه اخبار جنبش اسلامي شمار مجروحان را ۱۶ نفر گزارش داد؛ روزنامه اطلاعات نيز در گزارشي از اين تظاهرات شمار مجروحان را ۲ نفر و شهيدان را ۳ نفر اعلام كرد و در گزارش ديگري افزود حسين محموديان به همراه دو پسرعمويش در حالي كه قصد داشتند از وقايع و تظاهرات عكس بگيرند مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و شهيد شدند.
– در ساعت ۱۸:۵۰ مراسمي در شاهرود- استان سمنان- با سخنراني آقاي مهدي نمازي در مسجد قلعه برگزار شد. در پايان ۲۵۰ نفر هنگام خروج از مسجد تظاهرات كردند. در اين تظاهرات مأموران انتظامي به سركوب تظاهركنندگان پرداختند و در نتيجه ۳ نفر مجروح شدند. روزنامه كيهان شمار مجروحان را ۷ نفر گزارش داد.




