بر اساس مجله زن روز، در شماره ۶۲۵، در مقالهای تحت عنوان اینکه ایرانیان قبل از تسلط عرب، ملتی متمدن بوده و برای زن، ارزش زیادی قائل بودند. اسلام نیز حافظ حقوق زن بوده، و کلیه تعالیم آن برای بالابردن ارزش مقام زن و بهبودی زندگی او میباشد. حجابی به نام چادر نیز نه در ایران باستان متداول بوده است، و نه اسلام آنرا اجبار کرده است.
پس چه شده است که حدود ۱۲ قرن، زن ایرانی در چنین پوشش سختی، پیچیده شده و تحت تاثیر چنین عاملی، تبدیل به موجودی باطل و محروم گشدیده است. به نظر می رسد اوضاع ناآرام اجتماعی و تسلط عرب، در ایران باعث شد که زنان به دلیثل عدم امنیت، هنگام خارج از منزل، هرچه بیشتر خود را بپوشانند و سپس فقر فرهنگی در جامعه به تدریج، حس تعصب و غیرت مردان را تا به آنجا تقویت کرد که موجب شد بر خلاف آنچه دستور بوده، مشکل پوششش زن را به صورتی درآورند که عملا امکان حضور در اجتماع و هر نوع فعالیتی از زنان را سلب نمایند.
اگر چادر را تنها عامل عقب ماندگی زن طی دوران بسیار طولانی ندانیم، یکی از مهم ترین عوامل آن است و اکنون چنین سوالی پیش میآید چرا سعی در حفظ آن داشته باشیم
در این مقاله چند تا ادعا وجود دارد:
ادعا این که ایرانیان برای زن ارزش و احترام زیادی قائل بودند. با توجه به بسیاری از کتابهای قبل از اسلام را خارجی ها نوشتهانند، آیا آنها ارزشی قائل بودند؟
در این کتاب ها در هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، مطالبی آورده شده از قبیل، زن یک انسان دارای حق شناخته نمیشد، بلکه جز املاک مرد همچون دارایی و برده بوده و به ارث بده میشد.
شوهر به اموال زن اختیار داشت و میشد هر استفاده ای از آن بکند ولی برعکس آن، خیر.
و سایر موارد که در فیلم، به آن پرداخته شده است.
ویدئویی در مورد چرا چادر علیه چادر |