سالروز فوت مهدی بازرگان

نامه وزیر کشور، حجت‌الاسلام علی‌اکبر محتشمی‌پور:

«بسمه تعالى


محضر مقدس رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامى آیت‌اللّٰه‌العظمى امام خمینى – دام ظله العالى با عرض سلام و تحیات.

نهضت آزادى پس از استعفا و برکنارى دولت موقت پیوسته در جهت اعلام مخالفت با دولت جمهورى اسلامى، مجلس شوراى اسلامى، و حتى قوه قضاییه و مغشوش کردن اذهان بوده است. مسئولین نهضت با سمپاشی‌هاى خود نسبت به سیاست‌هاى دولت، دفاع مقدس و جنگ، مسئله برائت از مشرکین و فاجعه خونین مکه مکرمه، جهاد مالى و تصمیمات شورای عالى پشتیبانى جنگ و بالاخره فرمایشات اخیر حضرت امام – روحى فداه – راجع به حکومت و ولایت مطلقه، در جهت مبارزه و تضعیف نظام جمهورى اسلامى گام برداشته‌اند.

با توجه به اهمیت و نقش سرنوشت‌ساز مجلس شوراى اسلامى نهضت آزادى در ماه‌هاى اخیر فعالیت گسترده‌اى را جهت به اجرا درآمدن قانون احزاب و آزادى فعالیت سیاسى آنان و نیز حرکت تبلیغاتى گسترده‌اى راجع به انتخابات و راه یافتن به مجلس را آغاز کرده است.

آقاى دکتر یزدى در جلسه مورخ ۶۶/۱۰/۵ نهضت آزادى راجع به شرکت در انتخابات و نقش نهضت آزادى چنین مى‌گوید:
«… برگزارى انتخابات مستلزم وجود جامعه باز است، اگر رفتیم واقعاً مفید خواهیم بود و نخواهیم گذاشت این فتاوى را به زور بر مردم تحمیل کنند، شخصى که از طرف نهضت به مجلس برود مسلماً از این توپ و تشرها جا نخواهد زد، اگر قرار باشد مملکت را با «فتوا» اداره کنند، بنده پیشنهاد مى‌کنم که، مجلس را ببندند و خوابگاه دانشجویان کنند».

دیدگاه نهضت آزادى راجع به جنگ و دفاع مقدس در بیانیه‌اى تحت عنوان «جنگ بى‌پایان» چنین است: «… آنچه فعلاً دیده مى‌شود جنگى است بى‌پایان که مى‌تواند پایان دنیا باشد، پایان ایران و مردم ایران باشد…، گفته‌اند حتى اگر یک خانه هم در ایران سرپا بماند، باز به جنگ ادامه خواهیم داد و اگر یک نفر باقى بماند، آن یک نفر هم جنگ خواهد کرد، آیا این مترادف با چیزى جز «جنگ جنگ تا نابودى» هست‌؟».

نهضت آزادى راجع به «حکومت و ولایت مطلقه» اطلاعیه‌اى منتشر کرده که در آن آمده است:
«این چه فرمانى است و چه انقلابى در ایران و اسلام، که حکومت را در موضع بالاتر از فرستاده خدا قرار داده به او اختیار مى‌دهد بر خلاف نصّ صریح وَ شٰاوِرْهُمْ فِی اَلْأَمْرِ و بدون مشورت با امت تصمیم‌گیرى در مصالح دولت و امور ملت نماید… الخ».

با عنایت به مراتب فوق خواهشمند است ارشاد فرمایید که:

۱ – آیا نهضت آزادى با چنین عقاید و تفکراتى مى‌تواند به عنوان یک سازمان حزب و تشکیلات سیاسى در جمهورى اسلامى به رسمیت شناخته شود؟

۲ – در حالى که ماده سى، قانون انتخابات از جمله شرایط تأیید صلاحیت داوطلبان نمایندگى مجلس شوراى اسلامى را:

الف) اعتقاد و التزام عملى به اسلام. ب) اعتقاد و التزام عملى به نظام جمهورى اسلامى ایران. مى‌داند. آیا نهضت آزادى صلاحیت دارد که در انتخابات مجلس شوراى اسلامى شرکت نموده و نماینده‌اى در مجلس داشته باشد؟

در پایان از درگاه خداوند متعال طول عمر آن وجود شریف و مقدس و پیروزى عاجل رزمندگان اسلام را مسألت مى‌دارم. سید على اکبر محتشمى – وزیر کشور»

منبع: صحیفه امام، ج۲۰، صص۴۸۰-۴۷۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *