( این صدای انقلاب اسلامی ایران است، این صدای انقلاب اسلامی ایران است )
این جملاتی بود که روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، حجت الاسلام شیخ فضل الله محلاتی وقتی در راس گروهی از انقلابیون وارد ایستگاه رادیو در بیسیم چهارراه قصر شد، پشت میکروفن پخش رادیو گفت. عقربه های ساعت ۱۶ و ۳۰ را نشان میداد و هنوز انقلابیون در حال فتح سنگر به سنگر جبهه دشمن و فروپاشی کاخ ستم شاهی بودند که صدای حجت الاسلام محلاتی از ورای گیرنده های رادیو گوشها را نوازش داد و عزمها را در تسخیر آخرین سنگرها راسخ تر کرد.
و به راستی حجت الاسلام شیخ فضل الله محلاتی از سالها قبل صدای انقلاب اسلامی ایران بود . او از بنیانگذاران و گردانندگان جامعه روحانیت مبارز تهران به شمار میرفت که طی سالهای ۵۶ و ۵۷ در کنار آیت الله دکتر بهشتی و دکتر باهنر و دکتر مفتح و… تمامی راهپیمایی ها و اعتصابات و فعالیتهای انقلابیون پیرو حضرت امام در پایتخت را هدایت میکردند .
در محضر علما و فضلا
محلاتی دروس حوزه را از سطح تا خارج نزد اساتیدی همچون حضرات آیات صدوقی مطهری ، مشکینی، شیخ مرتضی حائری علامه طباطبایی و آیت الله بروجردی گذراند اما علاوه بر آن، مدت ۱۰ سال درس خارج را در مکتب امام فرا گرفت و از همان زمان به امام علاقه وافری پیدا کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای درباره این ویژگی شهید محلاتی میفرمایند:
« یکی دیگر از خصوصیات شهید محلاتی عشق و ارادت وافر به امام بود . به قدری ایشان به امام علاقه داشت و اعتقاد به نظرات امام داشت که هر موقع امام یک چیزی را بیان میفرمودند مثل یک امر تعبدی برایش لازم الاجرا بود اعتقاد و ارادت ایشان به امام به نظر من یکی از عوامل تحرک مستمر و خستگی ناپذیر ایشان بود امام هم به ایشان علاقه داشتند و خیلی احترام قائل بودند و به او محبت داشتند و به عنوان یک فرد مورد اعتماد به وی نظر میکردند.
بارها و بارها به زندان رفت
شهید محلاتی پس از درسهای ولایت فقیه امام در بهمن ۱۳۴۸ به همراه برخی دیگر از یارانش در تشکیلات روحانیت مبارز برای تداوم مبارزه و نهضت امام جلسات مستمری داشتند. در جریان یکی از همین جلسات بود که بازهم دستگیر شد
او در طی سالهای بعد تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی اگرچه از سوی رژیم شاه ممنوع المنبر گردید اما همچنان با سخنرانیهای افشاگرانه و روشنگرانه خود و همچنین تشدید فعالیتهای تشکیلات روحانیت مبارز در محوری ترین نقاط نهضت امام حضور داشت.
حضرت آیت الله خامنه ای درباره شیوه مبارزات حجت الاسلام شهید محلاتی فرموده اند: من تاکنون هیچ فردی را ندیدم که در مبارزات عمومی این جور سازش ناپذیر و خستگی ناپذیر باشد. البته کسانی هستند که با یک فشار تسلیم میشوند ولی ایشان در مقابل فشار دشمن واقعا تسلیم نمیشد بارها زندان افتاده بود به نظرم ۱۰ الی ۱۵ مرتبه در طول دوران مبارزه زندان رفته بود دستگیر شده بود.
از پیروزی تا شهادت
پس از پیروزی انقلاب از سوی حضرت امام مأموریتهای گوناگونی برعهده حجت الاسلام شهید فضل الله محلاتی نهاده شد و او مسئولیتهای مختلفی را پذیرفت از جمله، معاون کمیته مرکزی انقلاب اسلامی، نماینده امام و سرپرست صندوق تعاون اصناف، اولین نماینده امام و سرپرست حجاج ایرانی در سال ۱۳۵۸ نماینده امام در شورای عالی حج و اوقاف، نماینده مردم محلات در اولین دوره مجلس شورای اسلامی و نماینده امام در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
حجت الاسلام محلاتی با آغاز جنگ تحمیلی به طور مدام مابین جبهه ها و تهران در رفت و آمد بود و در بیشتر عملیات رزمندگان حضور مستقیم داشت در یکی از همین رفت و آمدها در اول اسفند ۱۳۶۴ ساعت ۱۲/۳۰ دقیقه ظهر، هواپیمای حامل او و گروهی از روحانیون و نمایندگان مجلس و مسئولان فرهنگی از تهران به مقصد اهواز ، در آسمان این شهر هدف دو موشک قرار گرفت و در شمال اهواز سرنگون شد. در این واقعه دلخراش شیخ فضل الله محلاتی به همراه بیش از چهل نفر از سرنشینان آن هواپیما به شهادت رسیدند.