لوسین ژرژ خبرنگار لبنانی روزنامه فرانسوی لوموند برای اولین بار از سوی یک روزنامه غربی با امام خمینی(ره) به تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۳۵۷ در نجف مصاحبه کرد.
او در این مصاحبه جامع که حدود دو ساعت به طول انجامید، در خصوص موضوعاتی مانند: تمدن و مصادیق آن، مفهوم «مارکسیسم اسلامی» و جعلی بودن آن و عدم رابطه امام با این گروه، بررسی علل شعله ور شدن قیام های ایران، علت فوت ناگهانی فرزند امام، برنامه سیاسی امام برای آینده ایران و طرح حکومت اسلامی و لزوم اصلاح قانون اساسی مشروطه، مخالفت امام با اساس رژیم سلطنتی و تضاد آن با اصول دموکراسی و آزادمنشی، موضع سکوت امام در مقابل مطبوعات بین المللی، موضع امام در مقابل اسراییل، امریکا و شوروی، نظریات ایشان را به تفصیل جویا شد.
خبرنگار روزنامه لوموند در آغاز متن مصاحبه خود در روزنامه مذکور، که به تاریخ ۶ مه ۱۹۷۸ (۱۶ اردیبهشت ۱۳۵۷) به چاپ رسید، به وصف مشخصات کلی قیام های بزرگی که در آن روزها در ایران از قم تا تبریز فراگیر شده بود، می پردازد و الهام دهندگان اصلی این جنبش ها را رهبران مذهبی می داند. او با اشاره به تبعید امام؛ حادثه ناگهانی فوت فرزند ایشان در نجف و نیز انتشار مقاله توهین آمیز علیه امام در یکی از روزنامه های دولتی را منشاء عصیان و خیزش های مردمی در آن روزها در ایران قلمداد کرده و با تاکید بر ایده اسلام شیعی و فرهنگ انتظار حضرت موعود(عج)، به آرمان عدالتخواهی شیعیان پس از برقراری حکومت حق از طرف آن حضرت اشاره می کند.
او امام را با چهره ای لاغر که محاسنی سفید داشت و بیانی شجاعانه و لحنی نرم، به تصویر می کشد؛ چهره ای که در هنگام صحبت کردن آثاری از هیجان در صدایش نیست اما خردمندانه و با کف نفس و با نگاهی نافذ، ایمان و اعتقادش را به مخاطبش ابلاغ می کند…
خبرنگار لوموند ضمن وصف اهمیت اماکن زیارتی شیعیان در عراق، اذعان دارد که اگرچه اماکن مقدس شیعیان در عراق واقع است که نیمی از جمعیت آن شیعه هستند، اما غالب شیعیان در ایران ساکن هستند که با ایمانی قوی تحت تسلط «پارسای کهنسالی» چون حضرت امام خمینی قرار دارند.
لوسین ژرژ همچنین در مقدمه این مصاحبه، با شرح مختصری از جغرافیا و شرایط محیطی نجف و اوضاع سخت زندگی در این منطقه کویری از کشور عراق با وزش بادهای سنگین شنی و تابش سوزان آفتاب آن، مخاطب را به فضای کوچه های تنگ و خانه های محقر آنجا می کشاند؛ کوچه های باریکی که خانه امام نیز در آنجا قرار داشت و به زعم آن خبرنگار نیز نظیر مسکن فقیرترین افراد نجف بود…
منبع: (منبع: صحیفه امام، ج۳، ص۳۶۶_۳۷۶)
________________________________________________________________________________________________________________
بخشی از مصاحبه روزنامه فرانسوی لوموند با امام خمینی ( ره ) در اردیبهشت ۱۳۵۷ در نجف اشرف
س : با توجه به فقد روابط سازمانی آیا یک اتحاد تاکتیکی را با مارکسیستها برای سرنگون کردن شاه در نظر دارید؟ و روش و طرز رفتار شما با آنان پس از موفقیت اجتماعی تان چگونه خواهد بود؟
ج : نه ما حتی برای سرنگون کردن شاه با مارکسیستها همکاری نخواهیم کرد. من همواره به هواداران خود گفته ام که این کار را نکنند. ما با طرز تلقی آنان مخالفیم. ما میدانیم آنها از پشت به ما خنجر زده اند و اگر روزی به قدرت برسند رژیمی دیکتاتوری برقرار خواهند کرد و این مخالف روح اسلام است. اما در جامعه ای که ما به فکر استقرار آن هستیم، مارکسیستها در بیان مطالب خود آزاد خواهند بود؛ زیرا ما اطمینان داریــم کـه اسـلام دربردارنده پاسخ به نیازهای مردم است. ایمان و اعتقاد ما قادر است که با ایدئولوژی آنها مقابله کند در فلسفه اسلامی از همان ابتدا مسئله کسانی مطرح شده است که وجود خدا را انکار میکرده اند ما هیچگاه آزادی آنها را سلب نکرده و به آنها لطمه وارد نیاورده ایم.
هر کس آزاد است که اظهار عقیده کند و برای توطئه کردن آزاد نیست.
منبع: صحیفه امام ج ۳ ص ۳۷۱
