رژیم صهیونیستی باز هم مرز‌های جنایت را جا‌به‌جا کرد

رژیم صهیونیستی در یک عملیات سایبری گسترده و بی‌سابقه، بیش از ۱۰۰۰ دستگاه ارتباطاتی رادیویی (پیجر) در لبنان و سوریه را منفجر کرد. این اقدام به احتمال زیاد با همکاری برخی دولت‌ها و شرکت‌های غربی انجام شده است. پس از این عملیات، یک رسانه اسرائیلی و مشاور نخست‌وزیر مسؤولیت آن را بر تل‌آویوعهده گرفتند، اما شورای امنیت داخلی رژیم از وزیران کابینه خواست تا در این زمینه اظهارنظر نکنند، که نشان‌دهنده رویکرد تکراری رژیم در مواجهه با عملیات‌های تروریستی برون‌مرزی در راستای سیاست «هاسبارا»﴿دستگاه دیپلماسی عمومی رژیم صهیونیستی﴾ است.

وزیر بهداشت لبنان، «فراس الابیض»، از زخمی شدن صدها نفر در این کشور خبر داد و از شهروندان خواست تا دستگاه‌های ارتباط رادیویی خود را دور کنند. سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله، نیز به اعضای این گروه هشدار داده بود که از حمل گوشی‌های همراه به دلیل امکان ردیابی و حمله از طرف اسرائیل، خودداری کنند.

به گزارش آژانس خبرگزاری آمریکایی﴿Associated Press)، چندصد نفر از جمله اعضای حزب‌الله لبنان به دلیل انفجار پیجرهای دستی خود در مناطق مختلف این کشور زخمی و تعدادی از رزمندگان حزب‌الله در سوریه نیز مجروح شده‌اند. رسانه‌های لبنانی از مجروحیت ده‌ها شهروند و مقیم لبنان، از جمله سفیر ایران در حومه بیروت، خبر داده‌اند. این انفجارها در بازه زمانی ۳۰ دقیقه‌ای بین ساعت ۳۰:۳ تا ۴ بعدازظهر به وقت بیروت رخ داده است. یک مقام ناشناس از یک حزب لبنانی، احتمال انفجارها کار اسرائیل را می‌دهد.

یک منبع امنیتی در لبنان اعلام کرد که قربانیان و مجروحان انفجارهای سریالی پیجرها، تنها به اعضای حزب‌الله محدود نبوده و شامل بسیاری از غیرنظامیان از جمله نگهبانان مجتمع‌های مسکونی و محیط‌بانان لبنانی که از سیستم‌های پیجر برای نظارت استفاده می‌کردند نیز در این انفجارها مجروح یا کشته شده‌اند. شبکه‌های اجتماعی عرب‌زبان، تصاویری از مردم زخمی در مناطق مختلف لبنان، به ویژه مناطق جنوبی و شرقی، منتشر کرده‌اند که نشان‌دهنده شدت جراحات و آسیب به خودروها است.

طبق گزارش صلیب سرخ لبنان، ۸۰ آمبولانس و ۳۰۰ کارشناس اورژانس برای کمک به مجروحان به کار گرفته شده‌اند. به گزارش وزارت بهداشت لبنان، حداقل ۹ نفر کشته و ۲۸۰۰ نفر مجروح شده‌اند که حال ۲۰۰ نفر از آن‌ها وخیم است. همچنین، یک دختر ۱۰ ساله در شرق لبنان به دلیل انفجار پیجر پدرش، که عضو حزب‌الله بود، کشته شده است. علاوه بر این، پسر علی عمار، نماینده مجلس لبنان نیز در نتیجه انفجار پیجر جان باخته است.

نحوه انفجار

شبکه الجزیره وقوع حوادث اخیر در لبنان و سوریه را به یک عملیات سایبری اسرائیلی نسبت داد. رسانه العربی‌الجدید نیز به نقل از یک منبع در حزب‌الله، هک شدن دستگاه‌های ارتباطاتی این نیروها و انفجار آن‌ها را دلیل این حوادث اعلام کرد. به نظر می‌رسد این دستگاه‌ها در دسترس عموم مردم لبنان بوده و حتی افراد کم‌سن و سال نیز در میان قربانیان قرار دارند. طبق گزارش آژانس خبرگزاری آمریکایی، دستگاه‌های جدید ارتباطی در لبنان که توسط اعضای حزب‌الله استفاده می‌شدند، دارای باتری‌های لیتیومی بودند که در صورت داغ شدن امکان آتش‌سوزی را دارند. این نوع باتری‌ها در محصولات مختلفی از جمله گوشی‌های همراه و خودروهای برقی به کار می‌روند.

آتش ناشی از انفجار باتری‌های دستگاه‌های پیجر می‌تواند حرارتی تا ۵۹۰ درجه سانتی‌گراد تولید کند. بر اساس رسانه‌های لبنانی، این دستگاه‌ها، که عمدتاً برای ارتباط میان کادر درمان استفاده می‌شوند، به دلیل به‌روزرسانی از ۱۰ روز پیش از کارکنان بیمارستان دانشگاه آمریکایی بیروت جمع‌آوری شده بودند.

عامل شر

ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده که درباره حادثه اخیر اظهارنظر نمی‌کند، اما «توپاز لوک»، یکی از دستیاران سابق بنیامین نتانیاهو، به طور غیرمستقیم نقش رژیم در انفجارهای بیروت را تأیید کرده است. دفتر نخست‌وزیر تلاش کرده تا از اظهارات لوک فاصله بگیرد و اعلام کرده که او چند ماه است که دیگر سخنگوی نتانیاهو نیست. لوک در واکنش به یک کاربر در شبکه آمریکائی ایکس گفته که «این موضوع چندان دوام نمی‌آورد»، اما بعداً پیامش را پاک کرده است. با این حال، تأکید دفتر نتانیاهو بر عدم ارتباط لوک با او، اهمیت اظهاراتش را بیشتر کرده است.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های عبری، دفتر نتانیاهو به اعضای کابینه ائتلافی، دستورعدم انجام مصاحبه در این زمینه را داده است. همچنین، روزنامه هاآرتص اعلام کرد که فرماندهان سرویس‌های امنیتی اسرائیل در حال برگزاری نشستی فوق‌العاده با حضور مسؤولان سیاسی هستند تا دگرگونی‌های جبهه لبنان را بررسی کنند، زیرا نهادهای امنیتی معتقدند حزب‌الله قصد دارد عملیات نظامی جدیدی علیه اسرائیل آغاز کند.

به سبک استاکس‌نت

روزنامه هلندی فولکس‌کرانت در گزارشی به منشأ آلودگی تأسیسات هسته‌ای نطنز به ویروس استاکس‌نت اشاره کرده و مهندس هلندی به نام «اِریک فان سابن» را به عنوان عامل نفوذ به این تأسیسات در سال ۲۰۰۷ معرفی کرده است. این بدافزار که به طور مشترک توسط آمریکا و اسرائیل توسعه یافته، بیش از یک میلیارد دلار هزینه دارد. این عامل، باعث از کار افتادن تعداد زیادی از سانتریفیوژهای ایران و تأخیر در برنامه هسته‌ای بوده است. همچنین، به نظر می‌رسد حمله سایبری اخیر رژیم صهیونیستی به لبنان نیز به شیوه‌ای مشابه انجام شده باشد.

فرضیه اسنودن

ادوارد اسنودن، افشاگر امنیت و فناوری، معتقد است که قابلیت انفجار پیجرها ممکن است از زمان ساخت توسط شرکت سازنده در آنها تعبیه شده باشد. امکان هک شدن گوشی‌ها توسط یک سازمان اطلاعاتی خاص هک شده باشند، وجود ندارد.این فرضیه به احتمال همکاری شرکت سازنده با رژیم صهیونیستی اشاره دارد.

حال سفیر خوب است

سفیر ایران در لبنان پس از انفجار پیجر در عملیات سایبری تروریستی دیروز صهیونیست‌ها دچار جراحت سطحی شده است. این جراحت غیرخطرناک توصیف شده و او به بیمارستان منتقل شده است. طبق بیانیه‌ای از سفارت، سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران دچار جراحت سطحی شده‌اند. حال عمومی سفیر خوب است.

 بیانیه‌های حزب‌الله و قول انتقام

حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد که در روز سه‌شنبه ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴، چند دستگاه پیجر در اختیار کارکنان این گروه منفجر شده است. این انفجارها منجر به شهادت یک دختربچه و دو نفر از اعضای حزب‌الله و زخمی شدن تعدادی دیگر شده است. دلایل این انفجارها هنوز مشخص نیست و تحقیقات امنیتی در حال انجام است. همچنین، دستگاه‌های پزشکی در حال درمان زخمی‌ها در بیمارستان‌های مختلف لبنان هستند. حزب‌الله از مردم خواسته تا در برابر شایعات و اطلاعات نادرست هوشیار باشند و تأکید کرده که نیروهای مقاومت، در بالاترین سطح آمادگی برای دفاع از لبنان هستند.

بیانیه دوم مقاومت اسلامی لبنان، اسرائیل را مسئول آسیب دیدن غیرنظامیان و شهادت و مجروحیت افراد است. این بیانیه شهدا و مجروحان را نماد مبارزه و فداکاری در راه قدس و حمایت از مقاومت فلسطین معرفی کرده و تأکید به مجازات دشمن اسرائیلی به خاطر این تجاوز، می‌کند.

تصویری دلخراش از مجروحان لبنان درپی جنایت رژیم صهیونیستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *